Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Європейський день боротьби з торгівлею людьми покликаний нагадати про актуальність проблеми сучасних форм рабства і порушення прав людини.

Запобігти цьому явищу можливо, об’єднавши зусилля у переслідуванні злочинців, наданні допомоги постраждалим, веденні превентивної роботи.

Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню торгівлі людьми.

Метою торгівлі людьми є експлуатація – використання людини без її добровільної згоди. Досить часто людей просто обманюють, вводять у боргову кабалу та примушують виконати роботу, надати послугу і все лише з метою фінансової наживи злочинців. 

Постраждати від торгівлі людьми може будь-яка особа, незалежно від її статі та віку. Жінки та чоловіки стають жертвами трудової та сексуальної експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, навіть для вилучення органів.

Якщо ви чи ваші знайомі стали жертвою торгівлі людьми або ви володієте інформацією щодо таких злочинів, негайно повідомте за телефонами:

•  1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;

•  527 – національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми;

 •  102– поліція;

•  112 – служба екстреної допомоги в ЄС.