Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов доручив посилити роботу з обробки заяв на компенсації за знищене майно

Олег Синєгубов доручив посилити роботу з обробки заяв на компенсації за знищене майно

Реалізацію в регіоні програми єВідновлення обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Загалом в області подано 20385 заяви для отримання грошової допомоги на поточний ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв – від жителів Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. 6109 заявників уже отримали кошти, на їх рахунки надійшло понад 487 млн грн. Також прийнято рішення про надання компенсації для ще 1300 заявників загалом на 195,2 млн грн. 

«Деякі населені пункти відстають від необхідних темпів обробки заяв щодо компенсації. Маємо постійно приділяти цьому увагу. Якщо якась місцева комісія не встигає опрацьовувати звернення громадян, необхідно розглянути можливість залучення відповідних фахівців із сусідніх громад для посилення цієї роботи», - наголосив Олег Синєгубов. 

Як доповів директор Департаменту містобудування та архітектури  ХОВА, також в області вже зареєстрували 1942 заяви на отримання компенсації за знищене майно. У 6 територіальних громадах комісіями сформовано 65 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму 94,5 млн грн. 

«Щодо сертифікатів за знищене майно наразі найкраще працюють в Ізюмському районі, де майже в кожній громаді уже є сформовані сертифікати. Найгірше – в Харківському районі, там нема жодного сертифікату», - зазначив Антон Коротовських. 

Він додав, що станом на сьогодні всього в Харківській області зареєстровано інформацію про пошкоджене та знищене нерухоме майно по 42790 об’єктах.