Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час Всеукраїнського форуму обговорили посилення підтримки ВПО в зимовий період

Під час Всеукраїнського форуму обговорили посилення підтримки ВПО в зимовий період

За ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук у Києві 13 жовтня відбувся Форум регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення.

У Форумі взяла участь заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. Загалом захід зібрав близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону. До участі долучилися керівники координаційних центрів, керівники міжнародних організацій та донорів, а також представники громадських і волонтерських організацій.

Учасники заходу неодноразово акцентували на тому, що створення коордцентрів було правильним і дієвим рішенням. Адже наразі чимало громадян потребують підтримки, яку можуть надати Центри.

Керівники регіональних коордцентрів поділилися пріоритетами роботи на 2024 рік, пропозиціями щодо удосконалення діяльності Центрів, а також дієвими практиками роботи із ВПО, ветеранами, людьми з інвалідністю і статусними дітьми.

Своєю чергою представники міжнародних організацій заслухали доповіді про фінансові потреби на підтримку діяльності Центрів. А також розповіли про власний досвід та подальші плани щодо допомоги українцям.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук наголосила, що у фінансуванні на 2024 рік необхідна підтримка міжнародних донорів.

«Я дякую за все, що було вами зроблено раніше. Але ми й надалі дуже потребуємо вашої допомоги», – заявила посадовиця і додала, що тут вкрай важливою є правильно налагоджена координація між керівниками регіональних коордцентрів і представниками міжнародних організацій.

Особливо це актуально напередодні зими. За словами очільниці Мінреінтеграції, перш за все необхідно забезпечити комфорт і безпеку громадян під час опалювального сезону. Серед іншого, попросила міжнародних донорів не зменшувати видатки на гуманітарне реагування цієї зими.

Також Віцепрем’єр-міністр подякувала за підтримку громадським та волонтерським організаціям і на завершення додала: «Нам треба реальні практичні кроки, які будуть дійсно допомагати людям, – лише тоді буде результат».