Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Олег Синєгубов провів перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Під час установчої наради учасники групи обговорили план заходів та обов’язків щодо діяльності органу.

Одне із першочергових завдань для очільників районних військових адміністрацій – створити аналогічні робочі групи на місцях, як при Харківській ОВА. До робочих груп на місцях мають увійти представники органів місцевого самоврядування, правоохоронці, профільні відділи та представники громадськості.

«Щотижнева звітність є обов’язковою умовою діяльності робочих груп на місцях. Ви маєте збирати інформацію щодо тендерів і закупівель по кожній громаді свого району. Якщо будуть зафіксовані певні порушення, будемо збиратися та обговорювати, приймати рішення», - підкреслив на засіданні начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Крім того, в межах робочої групи «Прозорість та підзвітність» передбачається створення рубрики на офіційному веб-сайті Харківської ОВА про тендери та витрати, обраних підрядників тощо. 

«На ресурсі міститиметься уся актуальна інформація, щоб кожен громадянин міг власноруч перевірити прозорість того чи іншого тендеру», - додав заступник начальника Харківської ОВА та очільник робочої групи Євген Іванов. 

Нагадаємо, розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 10 жовтня на Харківщині створили робочу групу «Прозорість та підзвітність». До її складу увійшли керівники структурних підрозділів ХОВА, начальники районних військових адміністрацій області, представники правоохоронних органів та громадськості.