Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громади Харківщини долучаються до Всеукраїнського освітнього проєкту «Єдині»

Громади Харківщини долучаються до Всеукраїнського освітнього проєкту «Єдині»

Рух «Єдині» – проєкт психологічної та освітньої підтримки у переході на українську мову, що реалізується в регіоні за сприяння Харківської ОВА.

Проєкт покликаний допомогти усвідомити історію та культуру як спільні цінності, що формують порозуміння і посилюють довіру між українцями заради безпеки країни, консолідації та швидкого економічного розвитку. 

12 жовтня у Балаклії відбулося засідання мовного клубу в межах проєкту «Єдині». До заходу долучилися понад 20 жителів міста. Зустріч була присвячена найвідомішим поетам Балаклійщини.

«До освітнього проєкту вже долучилися п'ять громад області, наразі розмовні клуби діють у Пісочині, Балаклії, Дергачах, Первомайському та кількох локаціях Харкова. Це надважлива ініціатива, яку ми усіляко підтримуємо – сприяти розвитку української мови на Харківщині, особливо на тих територіях, які найбільше постраждали від збройної агресії рф», – розповів директор Департаменту культури та туризму ХОВА Едуард Павленко.

Станом на сьогодні за підтримки руху «Єдині» українську мову опанували вже близько 100 тисяч людей, відбулося понад 3 тисячі зустрічей у розмовних клубах, діє 16 курсів підтримки в переході на українську мову, до яких залучено понад 300 сертифікованих модераторів, також відбулося понад 90 унікальних вебінарів із лідерами думок і психологами.

Для того, щоб долучитися до руху «Єдині», взяти участь у засіданні розмовного клубу або зареєструватися на курси української мови, перейдіть за посиланням: https://yedyni.org/.