Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів зустріч з делегацією Посольства Німеччини в Україні

Олег Синєгубов провів зустріч з делегацією Посольства Німеччини в Україні

Під час зустрічі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, його заступник Євген Іванов та Надзвичайний і Поважний посол Федеративної Республіки Німеччина Мартін Єґер обговорили питання подальшої допомоги ВПО та захисту об’єктів критичної інфраструктури.

На Харківщині зареєстровано більш як 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Із них 10 000 проживають у місцях компактного розміщення. Для допомоги біженцям під час осінньо-зимового періоду необхідні теплі речі, генератори та побутова техніка.

«Робота з забезпечення внутрішньо переміщених осіб усім необхідним триває постійно. Дякуємо за ту підтримку, яку народ та Уряд Німеччини вже надав Харківщині. Кількість ВПО в регіоні продовжує рости, тож маємо потребу в додатковому забезпеченні», - зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, тривають роботи з ремонту, посилення та захисту об’єктів критичної інфраструктури Харківщини. Адже окупанти вже почали обстрілювати комунікації області, щоб в осінньо-зимовий період залишити жителів регіону без світла, газу та тепла, пояснив Олег Синєгубов.

«Нині тривають перемовини з поставок додаткових засобів протиповітряної оборони між Урядом України та Федеративної Республіки Німеччина. Переконаний, що найближчим часом будуть досягнуті домовленості і частину з них передадуть на захист Харківщини», - зазначив Мартін Єґер.