Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває реєстрація друкованих та онлайн-медіа

На Харківщині триває реєстрація друкованих та онлайн-медіа

Про це повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Ірина Панченко.

У зв’язку з набранням чинності ЗУ «Про медіа» з 31 березня 2023 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення опікується зокрема й друкованими медіа та онлайн-медіа.

На час, визначений частиною першою статті 118 Закону (з моменту визнання Верховною Радою України певної держави державою-агресором (державою-окупантом) та протягом п’яти років з дня прийняття Верховною Радою України рішення про скасування такого статусу), реєстрація суб’єктів у сфері друкованих медіа є обов’язковою і здійснюється в порядку, визначеному статтею 63 Закону, у тому числі з урахуванням частини восьмої цієї статті щодо обов’язковості сплати реєстраційного збору.

Відповідно до пункту 21 Прикінцевих та перехідних положень Закону суб’єктам, що діють на день набуття чинності Законом на підставі свідоцтва про реєстрацію друкованого засобу масової інформації, необхідно пройти реєстрацію упродовж року з дотриманням вимог статті 63 Закону. Плата за таку реєстрацію не стягується. Після спливу вищезазначеного строку, свідоцтва про реєстрацію друкованих засобів масової інформації втрачають чинність.

За даними представництва наразі на Харківщині  зареєстровано 19 друкованих медіа та  3 онлайн-медіа. Реєстрація онлайн-медіа добровільна.

«Новітні процеси у суспільстві, світі знову модернізували й продовжують змінювати медійний ландшафт країни, у воєнний час знову зростає потреба людей не лише у цифрових продуктах, а і у друкованому слові, - наприклад, друковані видання зараз користуються підвищеним попитом як у жителів деокупованих територій, так і у військових», – підкреслила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області.