Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 12 жовтня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 12 жовтня

Впродовж минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Цієї ночі близько 23:30, ворог завдав удару, попередньо БПЛА «Шахед», по Індустріальному району міста Харкова. Внаслідок удару пошкоджено 2 приватні житлові будинки, зайнялася пожежа. Зазнав поранень 57-річний чоловік. До медиків за допомогою також звернулась жінка через гостру реакцію на стрес.

Вчора ввечері, близько 22:45, ворог вдарив попередньо за допомогою БПЛА «Шахед» по селах Буди, Бабаї та Подвірки Харківського району. Пошкоджені цивільні підприємства, зайнялися пожежі. Постраждалих не було.

Близько опівночі окупанти обстріляли села Ківшарівка Куп’янського району. Артилерійський снаряд влучив між під'їздами багатоквартирного будинку. Обійшлося без постраждалих.

Кількість загиблих внаслідок удару по селу Гроза збільшилась до 56 осіб. Вчора ввечері в реанімації померла 53-річна жінка.

Внаслідок обстрілів Куп’янська пошкоджено приватний будинок, будівлі цивільного підприємства, сталися пожежі.

У селищі Куп’янськ-Вузловий обстрілом пошкоджено приватний будинок. Зазнали поранення та були госпіталізовані 72-річна жінка та чоловік 43 років. 

Також під ударами окупантів були: село Лук'янці Харківського району, місто Вовчанськ та село Вовчанські Хутори Чугуївського району. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди.

Напередодні після 10:00 біля села Гракове Куп'янського району в полі на невідомому вибуховому пристрої підірвались 2 чоловіка. Загинули на місці.

На Харківщині тривають роботи з гуманітарного розмінування. За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 13,5 гектарів території. Виявили та знешкодили 77 вибухонебезпечних предметів.

«На Куп’янському напрямку тривають бої. Вчора українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.