Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Команда Фундації Олени Зеленської спільно з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим та міжнародними партнерами відвідали Ізюм

Команда Фундації Олени Зеленської спільно з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим та міжнародними партнерами відвідали Ізюм

Учасники робочої поїздки оглянули центральну лікарню міста та провели зустріч із потенційними інвесторами для відбудови медзакладу.

В результаті ворожих обстрілів Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері в Ізюмі зазнала значних руйнувань – було пошкоджено всі корпуси закладу. Особливо постраждали операційні, реанімація та приміщення комп’ютерної томографії з дороговартісною технікою. 

«Попри надскладну ситуацію персонал кластерної лікарні продовжує надавати медичну допомогу жителям Ізюмського району. Дякую першій леді України Олені Зеленській і команді Фундації за системну підтримку Харківщини, зокрема, Ізюмської лікарні, яка отримує медичне обладнання й лікарські засоби. Також дякую за допомогу у зборі коштів, залученні донорів та інвесторів для комплексної відбудови медзакладу», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що Фундація Олени Зеленської виділила 600 тисяч євро на відновлення операційного блоку Ізюмської лікарні. Підготовчі роботи завершено, незабаром розпочнеться будівництво. 

Проєкт відновлення Центральної міської лікарні Ізюму передбачає не лише усунення наслідків обстрілів, завершення робіт у корпусі, який тривалий час був довгобудом, але й комплексну відбудову з дотриманням усіх сучасних будівельних норм та побажань медичного персоналу. Етапи відновлення впишуться в технологічний процес надання медичної допомоги.