Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна організація з міграції планує запустити на Харківщині пілотний проєкт з підтримки громад

Міжнародна організація з міграції планує запустити на Харківщині пілотний проєкт з підтримки громад

Про це йшлося на робочій зустрічі заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської та представників МОМ.

Сторони обговорили плани гуманітарної місії, її функціонування в регіоні, а також діяльність робочої групи з питань впровадження сталих рішень в області.

Зустріч пройшла в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області.

«Хочу подякувати Міжнародній організації з міграції за величезну роботу, яка проводиться в регіоні. Перед Харківщиною стоїть кілька пріоритетних задач. Перша – це розмінування. Станом на сьогодні ми маємо 1,3 мільйона гектарів території, забрудненої вибухонебезпечними предметами. Друга – забезпечення житлом людей, які через військову агресію рф втратили свої домівки. Третє – створення робочих місць, в тому числі для 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають на території області», – розповіла Віта Ковальська. 

Як зазначив радник з питань сталих рішень МОМ Йоханнес Фромхольт, в межах діяльності робочої групи, до якої увійшли представники кількох агентств ООН, планується створити пілотний проєкт підтримки двох громад Харківщини – Чугуївської та Балаклійської. 

За умови успіху цього проєкту в межах пілотних громад розглядається перспектива його масштабування на Харківську область в цілому.
 
«Головною метою робочої групи щодо впровадження сталих рішень в регіоні є підтримка громад, а також внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від російської агресії. Наразі бачимо три напрямки, за якими плануємо працювати: збір та аналітика даних у громадах; розробка робочого плану відновлення громад; безпосередня допомога у відбудові громад. До робочої групи входять представники гуманітарних організацій, як міжнародних, так і локальних, і всі вони здатні запропонувати широкий спектр варіантів розв'язання зазначених проблем», – розповів  Йоханнес Фромхольт.