Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рідні загиблих та постраждалі від терористичної атаки в селі Гроза отримають грошову допомогу з обласного бюджету

Рідні загиблих та постраждалі від терористичної атаки в селі Гроза отримають грошову допомогу з обласного бюджету

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, відповідне рішення сьогодні прийняла спільна комісія ХОВА та Харківської обласної ради.

Так, відповідно з рішенням Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, з обласного бюджету буде виділено по 30 тис. грн допомоги 37-ми родинам загиблих у селі Гроза. Ще 6 сімей, де постраждалі перебувають у важкому стані, отримають по 50 тис. грн.

«Дякую депутатам та голові Харківської облради Тетяні Єгоровій-Луценко за оперативну роботу та ефективну співпрацю. Надалі продовжимо системно працювати над аналізом ситуації та підтримкою кожної постраждалої сімʼї», - зауважив Олег Синєгубов.

Крім того начальник обласної військової адміністрації повідомив, що триває робота над залученням міжнародних партнерів України до допомоги постраждалим у с. Гроза. Зокрема, вже досягнуто домовленостей із Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ щодо виплат 6600 грн на кожну постраждалу дитину та кожній постраждалій родині, де є діти. Також ХОВА має домовленість із французькою гуманітарною організацією ACTED, що є партнером ООН, про виплати 10800 грн на кожну постраждалу особу.