Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину відвідали делегації Служби інструментів зовнішньої політики ЄС та КМЄС в Україні

Харківщину відвідали делегації Служби інструментів зовнішньої політики ЄС та КМЄС в Україні

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, зустріч з іноземними партнерами провів його заступник Євген Іванов.

Під час засідання обговорювали питання допомоги у відновленні деокупованих територій та консультації з боку міжнародних партнерів у цьому питанні.

«Щиро дякуємо за ту допомогу і підтримку, яку Європейський Союз надає жителям Харківщини. Нині для нас передові питання – повернення мирного життя на деокуповані території, що включає в себе і відновлення, і адаптацію певних Законів на рівні Уряду», - зазначив Євген Іванов.

Крім того, на зустрічі підіймали питання притягнення до відповідальності винних за воєнні злочини і консультативну допомогу в цьому напрямку на міжнародному рівні.

«Ми зосередимо велику увагу на питаннях притягнення до відповідальності за воєнні злочини, як на місцевому рівні, центральному, надання підтримки в Міжнародному центрі переслідування злочину агресії проти України в Гаазі, надання підтримки свідчень на місцях. Також ще один напрям – активна підтримка громадянського суспільства, підтримка соціально вразливих категорій населення», - додав директор Служби інструментів зовнішньої політики Європейського Союзу Пітер Вагнер.

Іноземні партнери проводять перемовини на рівні профільних установ та Уряду України задля допомоги у відбудові пошкоджених внаслідок бойових дій будівель.