Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця жовтня планують завершити ремонт амбулаторії у Великих Проходах

До кінця жовтня планують завершити ремонт амбулаторії у Великих Проходах

Село Великі Проходи Харківського району було окуповане на початку повномасштабного вторгнення рф і звільнене у вересні 2022 року під час успішного контрнаступу ЗСУ.

Наразі у населеному пункті відновлено газопостачання, енергетики працюють над відновленням мереж.

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам повідомив, що у селі Великі Проходи до кінця жовтня планують закінчити ремонт амбулаторії. Загальна вартість робіт на об’єкті становить 11,7 мільйона гривень.

«Відновлення закладів медицини – це одне з першочергових завдань від начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Адже жителі деокупованих територій та тих громад, що значно постраждали від обстрілів, мають отримувати якісну медичну допомогу. Так, наразі в Харківському районі за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів проходить капітальний ремонт амбулаторій у селах Руська Лозова, Великі Проходи, Черкаська Лозова та в селищі Лісне. Їх планують закінчити цього року. Також тривають відновлювальні роботи в обласній дитячій клінічній лікарні та у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі. Крім того, за кошти обласного бюджету відновлюється травматологічна лікарня», – розповів Михайло Харнам.

На сьогодні у медзакладі села Великі Проходи вже замінили дах, фасад і провели внутрішні роботи. Також робітники встановили нові двері та вікна.

«Тут були значні пошкодження, повністю стіни були зруйновані. Довелося заново класти стіни з гіпсокартону та цегли. Виконали тинькування, шпаклювання і фарбування стін. Також замінили електрику і опалення, зробили новий паркан. Залишилося провести незначні роботи та благоустрій території», – сказав виконроб Ігор Кокарєв.

Як повідомив начальник Харківської РВА Володимир Усов, Великі Проходи були пошкоджені на 70%. Місцева амбулаторія найбільших пошкоджень зазнала у червні минулого року. Будівля була зовсім новою – заклад відкрили в 2021 році.

«Нині в селі проживає 275 людей. Переважно тут мешкають люди похилого віку і їм необхідне постійне медичне обслуговування. Зараз жителі можуть звертатися до лікаря в Малих Проходах, також сюди приїжджають представники міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» і українсько-ізраїльської місії медичних волонтерів «FRIDA Ukraine»», – прокоментував Володимир Усов.