Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській громаді відновили електропостачання для ще одного села

У Вовчанській громаді відновили електропостачання для ще одного села

Світло у селі Українка Вовчанської громади зникло на початку повномасштабного вторгнення рф. Наразі енергетики закінчують роботи і незабаром заживлять усіх споживачів.

Як повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, Українка потерпала від інтенсивних обстрілів, через що електромережі постраждали на 70-90%. Внаслідок цього були зруйновані опори, перебиті дроти, пошкоджений трансформатор.

«За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова продовжуємо працювати над відновленням електропостачання на деокупованих територіях. Так, у селі Українка спочатку енергетики відремонтували одну лінію електропередачі та заживили першу частину села. Потім перейшли на більш складну ділянку, де треба було відремонтувати високовольтну лінію 10 кВ та пошкоджену підстанцію, щоб заживити ще 66 споживачів», – зазначив Михайло Харнам.

Він додав, що територія села була дуже щільно замінована. Також після дозволу саперів енергетики планують розпочати роботи у селі Рубіжне. Загалом у Вовчанській громаді відновлено світло у 80% населених пунктів.