Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Управління ООН з координації гуманітарних питань готує план допомоги жителям Харківщини на 2024 рік

Управління ООН з координації гуманітарних питань готує план допомоги жителям Харківщини на 2024 рік

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська провела зустріч із представниками Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань.

Під час зустрічі обговорили прогнозовану кількість населення, яке потребуватиме гуманітарної допомоги у 2024 році, та потреби людей. Захід пройшов у межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва. 
 
Як зазначила Віта Ковальська, на сьогодні у Харківській області зареєстровано 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них близько 5 тисяч людей мешкають у місцях компактного проживання, які необхідно доукомплектувати побутовою технікою.  
 
«Вдячні за ту допомогу, яку ваша організація надає з перших днів повномасштабного вторгнення рф. І найголовніше – за те, що продовжуєте надавати цю допомогу. Пріоритетними напрямками наразі для Харківщини залишається розмінування територій, відновлення критичної інфраструктури, підготовка до зимового періоду», – розповіла заступниця начальника Харківської ОВА. 
 
Згідно з дослідженнями представників Управління ООН з координації гуманітарних питань, наступного року понад 1,7 мільйона людей у Харківській області потребуватимуть допомогу. Серед цих категорій: ВПО, люди, які повертаються, та жителі, які нікуди не виїжджали. 
 
«Уже розпочали розробку плану допомоги на наступний рік. Цей план створюється на основі оцінок від різних організацій та кластерів. Спільно з вами також хотіли проговорити першочергові потреби жителів громад, щоб переконатися, що ті оцінки є реальними», – прокоментувала голова координаційного відділу в Україні, OCHA Гемма Санмартін.