Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень у Харківській області сапери ДСНС знешкодили 840 боєприпасів

За тиждень у Харківській області сапери ДСНС знешкодили 840 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Впродовж тижня сапери ДСНС 229 разів виїжджали на виклики, пов'язані з розмінуванням, та знешкодили 840 боєприпасів. Також рятувальники здійснили 211 виїздів на ліквідацію пожеж, з них 152 – пожежі в екосистемах, 20 – пов'язані з веденням бойових дій. Впродовж тижня в результаті загорянь в області загинули 2 людини. 

«Наразі на Харківщині працюють 34 піротехнічні розрахунки зведеного загону ДСНС, 164 сапери та 69 одиниць техніки. Від початку повномасштабного вторгнення рф вони обстежили понад 3657 гектарів території, 2647 кілометрів ЛЕП, а також виявили та знешкодили 78 977 вибухонебезпечних предметів», – розповів Євген Василенко.

Він також зауважив, що у випадку виявлення підозрілого предмета необхідно звернутися за номерами 101, 102 або 112 та повідомити про вибухонебезпечну знахідку.

Крім того речник ГУ ДСНС України у Харківській області закликав не спалювати самовільно листя. Нехтування цим призводить до масштабних пожеж. Особливо це стосується деокупованих територій, де спалювання сухостою може призвести до детонації вибухонебезпечних предметів.