Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З небезпечних громад Куп'янщини евакуйована 1091 людина – Олег Синєгубов

З небезпечних громад Куп'янщини евакуйована 1091 людина – Олег Синєгубов

В ефірі телеканалу ICTV начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в регіоні та евакуацію з небезпечних територій.

Зокрема, з Купʼянського району евакуйовано 1091 людина, з них 226 дітей. Крім того, більше 2000 людей виїхали самостійно, з них 175 – діти.

«Напередодні вдалося вивезли останніх 5 людей з с. Синьківка, де фактично проходить лінія фронту. Це було вкрай важливо, адже там дуже велика імовірність отримати травми внаслідок обстрілів. Крім того, фіксуємо факти повернення сімей з дітьми назад до населених пунктів. Тож проводимо з ними роз’яснювальну роботу, що це робити небезпечно. Тобто евакуація триває», – сказав Олег Синєгубов.

Також Олег Синєгубов наголосив, що Куп’янський і Лиманський напрямки для ворога залишаються пріоритетними. Періодично росіяни висувають диверсійно-розвідувальні групи, яких перехоплюють українські військові.

«Дійсно, стало тихіше на фронті, бо наші ЗСУ нанесли максимальне ураження ворогові. Втім, росіяни проводять ротацію, заміну підрозділів, щоб відновити свої наступальні дії. Проте ЗСУ адекватно реагують на військову присутність ворога і тримають ситуацію під контролем», – зазначив начальник Харківської ОВА.