Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Нова Гусарівка відновлюють будинок, пошкоджений від російських обстрілів

У селі Нова Гусарівка відновлюють будинок, пошкоджений від російських обстрілів

Один з будинків у селі Нова Гусарівка Балаклійської громади відновлюється за рахунок фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету.

Наразі на будівлі вже замінено дах, незабаром здійснюватиметься утеплення будинку.

Як повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, будинок було пошкоджено ще у березні 2022 року.

«Нова Гусарівка півроку була під окупацією. Внаслідок обстрілів інфраструктура села була знищена на 80%. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова після деокупації відразу почали працювати тут над поверненням електро- та газопостачання. А наразі поступово відновлюємо житловий фонд села», – розповів Михайло Харнам.

Заступниця начальника Ізюмської РВА Світлана Швід зазначила, що до будинку готові повернутися 15 сімей.

«Загалом у населеному пункті наразі проживає 300 людей, зокрема, 50 дітей. У дистанційному режимі працює Новогусарівська гімназія, тобто діти мають доступ до освітнього процесу. Незважаючи на те, що були великі руйнування у село поступово повертається життя, відновлюємо об’єкти. Тож разом до перемоги!», – прокоментувала Світлана Швід.

Загальна кошторисна вартість робіт на об’єкті становить 9,7 мільйона гривень.

«Плануємо завершити роботи до початку листопада. Тут були пошкодження стропильної системи покрівлі, тому ми її укріпили і замінили профнастил. Також уже вставили вікна і будемо робити благоустрій території», – додав представник підрядної організації Сергій Федоров.