Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов взяв участь у юридичному форумі

Євген Іванов взяв участь у юридичному форумі

Захід відбувся на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Цьогорічна тема дискусії – «Еколого-правова доктрина України: на шляху до безпеки, відновлення та зеленого порядку денного ЄС».

Цьогорічну тему форуму обрали з метою обговорення шкоди довкіллю, яку заподіяли російські окупанти, ліквідації наслідків збройної агресії та методи притягнення до відповідальності винних у екоциді.

«На сьогодні перед державою стоїть амбітне завдання з розроблення державної політики створення сприятливих умов для повоєнного відновлення України з урахуванням екологічної та економічної складових. Робота у цій галузі потребує плідної взаємодії нашого наукового потенціалу, політиків та профільних комітетів», - зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

Внаслідок дій російських окупантів на Харківщині заміновано понад 470 тисяч гектарів лісів, полів більш як 570 тисяч га. А найбільша екологічна катастрофа регіону – знищення Оскільського водосховища. За попередніми підрахунками, загальна сума збитків довкіллю Харківщини сягає 370 мільярдів гривень.

«Російські загарбники завдали великої шкоди екології Харківщини. Сума збитків буде зростати, адже фахівці не мають повноцінного доступу до замінованих екосистем. До того ж 2% регіону знаходиться в тимчасовій окупації. В тих районах, де дозволяє безпекова ситуація робота з відновлення триває. Зокрема, за участі міжнародних партнерів», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.