Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цьогоріч в Ізюмській міській лікарні планують розпочати відновлення операційного блоку

Цьогоріч в Ізюмській міській лікарні планують розпочати відновлення операційного блоку

Про комплексне відновлення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері, яка зазнала пошкоджень внаслідок російських обстрілів, розповів під час брифінгу в Ізюмі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Він зазначив, що наразі створено проєкт з її відновлення. Кошторис відбудови становить 1,2 мільярди гривень. Наразі на об'єкті проводяться демонтажні роботи.

«Цей проєкт планується реалізовувати в три черги. Перша черга приблизно буде коштувати 750 мільйонів гривень, інші ще дві майже по 250 мільйонів гривень. Також Фундація Олени Зеленської профінансувала на 600 тисяч євро відновлення операційного блоку головного корпусу, який було зруйновано повністю», – розповів Олег Синєгубов.

На сьогодні лікарня функціонує і продовжує приймати пацієнтів. Крім того, в планах за рахунок фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновити ще 33 об'єкти в Ізюмі на загальну суму 1,7 мільярда гривень.

«Нашим першочерговим завданням після деокупації було налагодження хоча б первинної лікарської медичної допомоги. Однак, тут вже надаються послуги другого рівня, проводяться оперативні втручання тощо. Зокрема, на жаль, велика кількість цивільного населення страждає від мінно-вибухових травм, тому лікарі оперативно надають необхідну медичну допомогу», – сказав начальник Харківської ОВА.

Також головний лікар Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері Дмитро Зінов’єв розповів, що у закладі працює 240 фахівців, з яких 45 – лікарі.

«За проєктом мають відновити будівлі головного, пологового та інфекційного корпусів, а також виконати благоустрій території. Незважаючи на пошкодження, уже відкрили три операційних, надаємо травматологічну допомогу, а також працює загальна хірургія, стоматологія, гінекологія, терапія, неврологія, офтальмологія», – прокоментував Дмитро Зінов’єв.