Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До всесвітнього Дня серця у Харкові відбудеться офлайн-акція щодо профілактики серцево-судинних захворювань

До всесвітнього Дня серця у Харкові відбудеться офлайн-акція щодо профілактики серцево-судинних захворювань

Про це повідомили 27 вересня під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

Захід пройде 29 та 30 вересня у двох локаціях міста за сприяння Харківської обласної військової адміністрації.

Зокрема 29 вересня акцію буде проведено на Привокзальній площі залізничного вокзалу, 30 вересня – в Центральному парку культури та відпочинку на майданчику біля кінотеатру «Парк». Захід проводиться Центром контролю та профілактики хвороб за участі центру фізичного здоров’я, організації Товариства Червоного Хреста.

«Виїзними бригадами здійснюватиметься інформування населення про хвороби серця та методи їх профілактики, безкоштовне консультування з питань збалансованого харчування, фізичної активності, анкетування щодо шкідливих залежностей, перевірка артеріального тиску та рівня цукру в крові. Запрошуємо приєднатися до акції усіх охочих», – анонсувала захід директорка Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Міністерства охорони здоров'я України Любов Махота.

В свою чергу директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов зазначив, що за даними Всесвітньої федерації серця, 80% випадків передчасної смерті від інфарктів та інсультів можна запобігти, якщо тримати під контролем основні фактори ризику цих захворювань. До таких факторів належать: підвищений артеріальний тиск, підвищений рівень загального холестерину крові, недостатнє споживання овочів та фруктів, надмірна вага, надмірне споживання алкоголю, тютюнопаління, малорухомий спосіб життя та стреси.   

«Нажаль, але й досі у загальній структурі смертності хвороби системи кровообігу займають перше місце. Саме тому важливо вести здоровий спосіб життя, а також систематично проходити медичні огляди у сімейного лікаря та кардіолога», - говорить Максим Хаустов.

Також директор Департаменту звертається до харків’ян із проханням уважно ставитися не лише до власного здоров’я, але й до навколишнього оточення. Слід чітко знати симптоми інфаркту та інсульту, в разі якщо виникає підозра, що у людини серцевий напад чи інсульт, необхідно негайно звертатися до за медичною допомогою. Адже чим раніше розпочато лікування, тим краще прогноз для здоров’я та життя людини.