Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 4500 заявників отримали компенсацію по програмі єВідновлення на суму понад 366 мільйонів гривень

На Харківщині 4500 заявників отримали компенсацію по програмі єВідновлення на суму понад 366 мільйонів гривень

Про це в ході апаратної наради під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Антон Кротовських.

«Маємо постійно нарощувати темп робіт щодо надання компенсацій за програмою «єВідновлення». Керівникам районних військових адміністрацій належить звернути увагу на це питання. Доручаю персонально пропрацювати цей напрямок роботи з очільниками громад і виправити недоліки там, де вони є», – сказав Олег Синєгубов.

Серед громад, в яких найбільша кількість протермінованих заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно є Барвінківська та Донецька громади Ізюмського району; Шевченківська громада Куп'янського району; Первомайська – Лозівського району; Чкаловська громада Чугуївського району, а також Вільхівська, Дергачівська, Липецька, Малоданилівська й Циркунівська громади Харківського району.

Станом на 26 вересня від жителів Харківської області до реєстру «єВідновлення» надійшло понад 18 тисяч заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла, з них щодо 1100 заяв рішення було ухвалено, розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА. 

«Найбільша кількість заяв надійшла від жителів Харкова, а також Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Загальна сума призначених виплат по Харківській області становить 19,8 мільйона гривень. 4500 заявників вже отримали грошову допомогу для ремонту житла на суму 366,8 мільйона гривень», – розповів Антон Коротовських.

Він також додав, що станом на сьогодні від жителів регіону до реєстру «єВідновлення» надійшло 1554 заявки на відшкодування коштів за знищене майно.