Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область у посиленому режимі готується до опалювального сезону

Харківська область у посиленому режимі готується до опалювального сезону

Стан підготовки об’єктів критичної інфраструктури до проходження нового опалювального сезону обговорили під час апаратної наради 26 вересня.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що у зв’язку з високою імовірністю ворожих обстрілів регіон готується до зими в посиленому режимі.

«Щоденно маємо перевіряти відповідність графіків виконання робіт на підстанціях та мережах НЕК «Укренерго», адже це питання перебуває на контролі Офісу Президента. Окрім того, необхідно посилити роботу щодо обміну ламп розжарювання на нові енергоощадні через відділення «Укрпошти». Наразі ця урядова програма працює для юридичних осіб, тому важливо долучати до неї освітні та медичні заклади», – зазначив Олег Синєгубов.

Перший заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Едуард Яровой повідомив, що теплове господарство  технічно підготовлено на 94,4%, водопровідно-каналізаційне – на 95,1%, житловий фонд – на 95,2%, у соціальній сфері – на 96,6%.

«Робота з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області знаходиться на завершальному етапі. На випадок припинення електропостачання для безперебійного надання житлово-комунальних послуг споживачам підприємства забезпечено 585 генераторами», – сказав Едуард Яровой.

Крім того, він додав, що триває облаштування модульних котелень в Ізюмі. Вони працюватимуть замість зруйнованої центральної котельні міста.