Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відновлюють 62 об’єкти за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії

На Харківщині відновлюють 62 об’єкти за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії

У Харківській області розпочаті роботи з відбудови 48 багатоквартирних житлових будинків, 8 закладів охорони здоров'я, 4 закладів освіти та 2 адміністративних будівель.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських, протягом 2023 року на відновлення Харківщини з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено більш ніж 944 мільйони гривень на 62 об’єкти та понад 228 мільйонів гривень на придбання комунальної техніки для громад області. У пріоритеті – відновлення житлового фонду, об'єктів соціальної та критичної інфраструктури.

Так, 48 проєктів відбудови багатоквартирних житлових будинків реалізуються на суму 602,3 мільйона гривень. По 26 проєктах уже розпочато роботи: 17 – у м. Дергачі, 3 – смт Старий Салтів, 2 – м. Лозова, по 1 – смт Золочів, м. Чугуїв, м. Балаклія, с. Нова Гусарівка.

«На завершальному етапі – проведення будівельних робіт по трьом проєктам відновлення багатоквартирних житлових будинків у Старому Салтові. Там залишилося виконати роботи з фарбування фасаду будівель та внутрішні оздоблювальні роботи місць загального користування. Ще закінчують три проєкти відновлення багатоквартирних житлових будинків у Дергачах», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА.

4 проєкти відновлення закладів освіти реалізують на суму 150,2 мільйона гривень.  Зокрема, у Старому Салтові вже розпочато роботи. Ще три проєкти – у Чугуєві, Люботині та Мерефі – стартують одразу після отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

«8 проєктів на суму 131,5 мільйона гривень стосуються закладів охорони здоров’я. По 7 об’єктам уже розпочато роботи: в обласній дитячій клінічній лікарні, у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі та в амбулаторіях у Лісному, Руській Лозовій, Великих Проходах, Малих Феськах, Старому Салтові», – додав Антон Коротовських. 

Також стартували відновлювальні роботи в адмінбудівлях міста Ізюм та села Руська Лозова на суму понад 60 мільйонів гривень.