Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині завершується підготовка до опалювального сезону

На Харківщині завершується підготовка до опалювального сезону

Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства регіону до нового опалювального сезону розповів під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі радник начальника Харківської ОВА Сергій Магдисюк.

Наразі стан підготовки житлово-комунального господарства області та соціальної сфери Харківської області становить 90%. Зокрема, теплове господарство підготовлено майже на 90%, водопровідно-каналізаційне – 85,8%, житловий фонд – на 92,7%, а об’єкти соціальної сфери – на 89,4%. Загалом відновлено 700 об’єктів газопостачання.

«Серед проблемних питань залишається розмінування території для проведення відновлювальних робіт. Також ми передбачаємо, що ворог може завдавати ударів по інфраструктурі, але будемо готові до різних викликів», – прокоментував радник начальника ХОВА.

Крім того, з обласного бюджету було виділено 60 мільйонів гривень для закупівлі і встановлення 10 модульних котелень у місті Ізюм.

«Завдяки цьому буде забезпечено потребу жителів у опаленні, адже центральна котельня міста була зруйнована внаслідок російської агресії. 8 котелень доставлено в місто Ізюм і їх уже розташували. Поставка ще 2 котелень очікується цього тижня. У жовтні плануємо повністю завершити роботу», – зазначив Сергій Магдсиюк.

Підготовка дорожньо-мостового господарства у комунальній сфері становить 88%. До роботи готові 298 одиниць комунальної техніки та є можливість залучити понад 50 додаткової спецтехніки. Запас посипочних матеріалів з урахуванням залишків минулого року становить 22 тисячі тонн.