Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Деокупація більшої частини Харківщини посприяла відновленню економіки – Олег Синєгубов

Деокупація більшої частини Харківщини посприяла відновленню економіки – Олег Синєгубов

Про відновлення роботи підприємств і забезпечення стабільності та розвитку бізнесу в Харківській області говорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Як повідомив у ході засідання начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, приблизно 200 підприємств скористалися урядовою програмою переміщення бізнесу та релокувалися у безпечні регіони країни. 60% з них відновили роботу на новій локації. Третина релокованих підприємств – фізичні особи-підприємці. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено 81 об'єкт промисловості. 

«Масштаби втрат від війни колосальні, а повне відновлення потребує величезних коштів та зусиль. Переконаний, конструктивна співпраця між органами влади усіх рівнів та громадянським суспільством допоможе нам впоратися з цими задачами якнайшвидше», – сказав Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА повідомив, що деокупація більшої частини Харківської області викликала позитивну динаміку поступового відновлення економіки. Так, у 2023 році реалізовано промислової  продукції на 100 млн, з них 40% – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості.