Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряди Франції та Катару допомагатимуть у відновленні Ізюмської лікарні

Уряди Франції та Катару допомагатимуть у відновленні Ізюмської лікарні

Про це йшлося під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося на Харківщині.

Медичний заклад в Ізюмі зазнав значних руйнувань внаслідок російських обстрілів у березні минулого року. Нині триває збір коштів та пошук донорів, які допоможуть відновити будівлю.

«Проєкт відновлення передбачає не лише усунення наслідків обстрілів, але й завершення робіт у тому корпусі, який тривалий час був довгобудом. Він також впишеться в технологічний процес надання медичної допомоги. До збору коштів долучилася Фундація Олени Зеленської. Уряд Франції готовий постачати сучасне медичне обладнання», – зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Як розповів під час відеовключення з Ізюмської лікарні начальник медичної частини закладу Богдан Бережний, внаслідок влучань було пошкоджено всі корпуси. Особливо постраждали операційні, реанімація та приміщення комп’ютерної томографії з дороговартісною технікою.

«Попри тяжкі руйнування медичний персонал продовжує надавати медичну допомогу жителям Ізюмського району. Завдяки підтримці держави та міжнародних партнерів ми отримали медичне обладнання та лікарські засоби», – додав Богдан Бережний.

Після розробки проєктно-кошторисної документації комплексного відновлення лікарні розпочнуться масштабні будівельні роботи, додав Міністр.

«Уряд Катару також висловив бажання фінансувати відновлення Ізюмської лікарні. Йдеться про 11-12 мільйонів доларів США – це майже половина ресурсу, який нам потрібен», – додав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Локальні роботи в операційному блоці лікарні мають стартувати незабаром, зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Фундація Олени Зеленської виділила 600 тисяч євро на відновлення операційного блоку. Саме будівельні роботи мають початися за 3 тижні. Далі – комплексне відновлення», – сказав Олег Синєгубов.