Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – на першому місці по залученню безробітних до «Армії відновлення»

Харківщина – на першому місці по залученню безробітних до «Армії відновлення»

До суспільно корисних робіт у межах ініціативи «Армія відновлення» у Харківській області залучено понад 10 тисяч людей. Близько 1000 з них – це внутрішньо переміщені особи.

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомила перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура.

Вона зазначила, що питання зайнятості ВПО перебуває на постійному контролі керівництва Харківської ОВА.

«Реалізація заходів низки державних та обласних програм сприяла працевлаштуванню 834 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. До громадських та інших тимчасових робіт залучено 154 людини, до суспільно корисних робіт «Армія відновлення» – 1088 ВПО», – надала інформацію Тетяна Печура.

За загальним показником залучення безробітних до «Армії відновлення» Харківська область посідає перше місце серед регіонів України.

Також заступниця директора Департаменту соціального захисту населення зауважила, що внутрішньо переміщені особи беруть активну участь у різноманітних бізнес-проєктах.

У квітні - вересні поточного року Харківським обласним центром зайнятості розглянуто 36 бізнес планів на отримання мікрогрантів (єРобота) ВПО, прийнято рішення про надання мікрогранту 17 особам, 10 – вже профінансовано проєкт мікрогранту на суму 2,5 млн грн.