Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Харнам зустрівся з представниками американської неприбуткової гуманітарної організації

Михайло Харнам зустрівся з представниками американської неприбуткової гуманітарної організації

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам 13 вересня обговорив з делегатами Global Emergency Relief, Recovery and Reconstruction (GER3) відновлення Харківщини.

Як зазначив Михайло Харнам, наразі в регіоні найгострішими питаннями є відбудова житлового фонду і критичної інфраструктури, а також розмінування територій.

«На сьогодні відбудовуємо Харківську область завдяки фонду ліквідації наслідків збройної агресії, обласному та місцевим бюджетам, міжнародним донорам. Проте роботи ще дуже багато, тому ми вдячні за ту допомогу, яку ви готові будете надати», – розповів Михайло Харнам.

Це перший візит представників американської неприбуткової гуманітарної організації на Харківщину. Раніше вони вже працювали у Київській, Чернігівській і Сумській областях.

«Мета нашого приїзду – ознайомитися з потребами Харківської області. Маємо краще зрозуміти ситуацію, аби раціонально спрямувати наші зусилля на найбільш постраждалі від війни громади. Зокрема, ми можемо допомогти малими, середніми та важкими ремонтами будинків, а також відбудовою бомбосховищ. Ще є можливість забезпечити буржуйками та іншим необхідним обладнанням для того, щоб пережити зиму», – сказав виконуючий обов’язки регіонального директора в Україні Global Emergency Relief, Recovery and Reconstruction (GER3) Джон Клей Селл.

Під час зустрічі домовилися найближчим часом визначити громади, у яких зможуть працювати американські партнери.