Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для двох прийомних родин з Харківщини зводять будинки за програмою Фундації Олени Зеленської

Для двох прийомних родин з Харківщини зводять будинки за програмою Фундації Олени Зеленської

Будівництво реалізується в межах соціального проєкту підтримки великих прийомних родин Фундації Олени Зеленської. Про це йшлося під час презентації програми «Адреси дитинства» у Києві.

«Понад тисячу дітей із батьками ми цього року вперше вивезли на відпочинок до Карпат. Все це було їм дуже важливо. Але ви здогадуєтеся, який їх запит був основний: дім. Ми не можемо на разі повернути їм їхній дім. Але ми можемо дати дитинству, яке опинилося у вигнанні, нову адресу, яка стане улюбленим домом. Так народився проект фундації «Адреса дитинства», – сказала перша леді.

Загалом проєкт охоплює 8 областей України, де будують 14 осель для дитячих будинків сімейного типу, які постраждали внаслідок агресії російських окупантів і втратили власне житло. Із них дві родини з Харківщини.

«Ці сім'ї з одного із найбільш постраждалих від дій окупантів Куп'янського району матимуть нове житло. Це будуть енергоефективні будинки більше 285,5 квадратних метрів площею з надійними укриттями у дворах. Там діти зможуть жити, навчатися та розвиватися оточені любов'ю і турботою. Щиро дякую Першій Леді та нашим міжнародним партнерам за регулярну допомогу дітям», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На Харківщині зареєстровано 4 277 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них більш як 4 100 влаштовані до сімейних форм виховання. Загалом в регіоні організували 134 дитячі будинки сімейного типу та 230 прийомних сімей.

Проєкт «Адреса дитинства» реалізується винятково коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14-ти домівок Фундації вдалось залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії, а також австралійський фонд Minderoо Foundation.

Нагадаємо, у 2023 році Фундація Олени Зеленської розпочала проєкт «Адреса дитинства» – проєкт будівництва житла для великих прийомних родин, так званих ДБСТ. Наразі розпочато будівництво у Харківській, Київській, Черкаській, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Житомирській та Закарпатській областях.