Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині впродовж тижня сапери ДСНС знищили 571 боєприпас

На Харківщині впродовж тижня сапери ДСНС знищили 571 боєприпас

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

На території Харківської області працюють 33 піротехнічних розрахунки зведеного загону ДСНС та 67 одиниць техніки.

«Впродовж тижня сапери 234 рази виїжджали на виклики, пов'язані з виявленням вибухонебезпечних предметів та знешкодили 571 боєприпас. Всього з початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 3575 га території області, 2550 кілометрів ЛЕП. Виявлено та знешкоджено 77 122 вибухонебезпечних предметів», – розповів Євген Василенко.

З 6 по 10 вересня в результаті підривів на вибухонебезпечних предметах зазнали травм 9 цивільних осіб. Надзвичайні події сталися на території Савинської, Вільхуватської, Барвінківської, Донецької, Вовчанської та Новопокровської громад. Загиблих немає.

«Звертаюсь до всіх жителів Харківської області: не нехтуйте правилами безпеки при виявленні та поводженні з вибухонебезпечними предметами. Заборонено брати участь у польових роботах, доки сапери не обстежать територію. В разі виявлення будь-яких підозрілих предметів – телефонуйте за номерами: «101», «102» та «112», – наголосив речник ГУ ДСНС України в Харківській області. 

Впродовж тижня в результаті ворожих обстрілів на території області сталося 17 пожеж. Підрозділи ДСНС виїжджали на гасіння загорянь у Борівській, Курилівській, Вовчанській, Дворічанській, Кіндрашівській та Куп'янській громадах. Жертв та постраждалих не зафіксовано.