Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків має втримати звання IT-столиці – Євген Іванов

Харків має втримати звання IT-столиці – Євген Іванов

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов взяв участь у засіданні Kharkiv IT Cluster.

Під час зустрічі учасники загальних зборів підбили підсумки діяльності IT-бізнесу в регіоні за перше півріччя 2023 року, обговорили проблемні питання та найближчі плани.

«Втримання за Харковом звання IT-столиці є одним із пріоритетних завдань. Дякую тим представникам бізнесу, які попри виклики залишилися в регіоні, сплачують податки, допомагають ЗСУ, займаються благодійністю, створюють нові робочі місця та покращують економічний клімат. Важливо, щоб їх прикладу слідували якомога більше IT-підприємців, щоб вони поверталися до рідного міста. Зі свого боку намагаємося створити для цього найбільш сприятливі умови і продовжуємо працювати у цьому напрямку», – підсумував Євген Іванов.

Kharkiv IT Cluster – громадська неприбуткова організація, яка об'єднує провідні українські IT-компанії, навчальні заклади та владу навколо амбітних проєктів для розвитку економіки, ІТ-бізнесу та подолання спільних викликів.

«Спільнота Kharkiv IT Cluster — це понад 270 учасників та партнерів поза географічною прив’язкою, що мають потребу у кластерних сервісах. Це надихнуло на запуск нового проєкту «IT Cluster in the Cloud» за підтримки програми «Конкурентоспроможна економіка України» від USAID, що спрямований на підтримку малих і середніх компаній, які так чи інакше релокували своїх людей», – розповіла виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

За її словами, кожен з учасників проєкту доєднується до воркшопів зі збереження робочих місць, по веденню та відновленню ІТ-бізнесу в Україні, бере участь в експертних case-studies з відновлення та посилення експортної спроможності. 

Цьогоріч Kharkiv IT Cluster бере участь у формуванні стратегії відновлення Харкова та побудові Smart City, що стане новим переосмисленням Харкова — як інноваційного, сучасного міста із героїчним характером вже зараз, а не після війни.