Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах відбудують Центр первинної медико-санітарної допомоги

У Дергачах відбудують Центр первинної медико-санітарної допомоги

Приміщення медзакладу було зруйновано через обстріли окупантами. Наразі тут проводять демонтаж будівлі та підготовчі роботи до зведення нового каркасу.

«Реконструкція Центру первинної медико-санітарної допомоги розрахована і на наступний рік. Будівлю розширимо, зробимо її двоповерховою. Відновлення закладів охорони здоров’я є одним з першочергових завдань, які ставить начальник ХОВА Олег Синєгубов», – розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам.

Минулого року 8 квітня сюди було три влучання.

За проєктом тут встановлять автономну каналізацію, яка включатиме в себе станцію біологічної очистки.

«Цього року заплановано зробити фундамент, стіни і покрівлю. Також будуть виконуватися роботи з прокладання зовнішніх інженерних мереж. Наступного року будуть зроблені внутрішні мережі та благоустрій», – зазначив інженер Сергій Воржавінов.

Реконструйована будівля також буде оснащена всіма необхідними елементами інклюзії. Із Центром первинної медико-санітарної допомоги підписано більше 40 тисяч декларацій. Від початку повномасштабного вторгнення рф робота закладу не припинялася. Поки будуть відновлювати будівлю, частина колективу розташовуватиметься в іншій амбулаторії міста та в місцевій поліклініці.

«У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Дергачів розпочали роботи наприкінці серпня цього року. Також на території Харківського району відновлюються амбулаторії в населених пунктах Лісне, Руська Лозова та Великі Проходи», – прокоментував перший заступник начальника Харківської РВА Володимир Усов.