Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства у Харківській області можуть отримати до 1 мільйона гривень на енергоефективне обладнання

Підприємства у Харківській області можуть отримати до 1 мільйона гривень на енергоефективне обладнання

Для підвищення енергоефективності українських підприємств, які постраждали внаслідок війни, у Сумській, Харківській та Чернігівській областях оголошується конкурс малих грантів.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Проєкт Power Up! впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки програми «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

У межах конкурсу 10 українських компаній можуть отримати кошти на відновлення виробничих потужностей і впровадження заходів, спрямованих на скорочення енергоспоживання.

Максимальний розмір гранту: до 1 мільйона гривень для одного підприємства.

Витрати у межах проєктів можуть бути спрямовані на:

• закупівлю обладнання для зменшення енергоспоживання та викидів CO2;

• доставку/встановлення/монтаж обладнання.

Участь у грантовому конкурсі можуть взяти господарські товариства та комунальні підприємства, які постраждали від воєнних дій. Вони повинні мати документальне підтвердження прямих збитків (знищення та/або пошкодження майна підприємства) або непрямого впливу (зменшення виробництва).

Для участі в конкурсі організації мають надіслати свої заявки на адресу електронної пошти: project_en@eef.org.ua із зазначенням у темі листа: «Power Up! // Заявка на конкурс малих грантів» до 20 вересня 2023 року.

Більше інформації – на сайті Фонду Східна Європа.