Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям Куп'янщини, які евакуюються з небезпечних територій, надають комплексну допомогу

Жителям Куп'янщини, які евакуюються з небезпечних територій, надають комплексну допомогу

Всього з 9 серпня евакуйовано 823 жителі Куп'янського району, з них 179 – діти. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«У проведенні евакуації задіяно понад 14 волонтерських організацій, працівники Нацполіції, ДСНС органи місцевого самоврядування. Усім евакуйованим надається матеріальна та гуманітарна допомога. Людей забезпечують продуктами харчування, засобами гігієни, посудом, постільною білизною тощо. Ті, хто цього потребує, отримують тимчасове безкоштовне житло у Харкові або інших областях України. Дякую всім, хто допомагає людям залишити небезпечні для життя місця», – сказав Олег Синєгубов.

Активну участь у наданні допомоги та адаптації евакуйованих людей беруть міжнародні й локальні благодійні організації.

«Ми працюємо в одному з центрів прийому евакуйованих громадян у Харкові та надаємо людям правову і юридичну підтримку, допомагаємо отримати довідку ВПО, відновити втрачені документи, супроводжуємо у судових справах. Через нас Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надає евакуйованим людям грошову допомогу. Крім цього, передаємо у місця компактного проживання необхідну побутову техніку», – розповів представник фонду «Право на захист» Анатолій Борець. 

Волонтери гуманітарної місії «Проліска», які зустрічають евакуйованих жителів Куп'янської громади у Харкові, окрім матеріальної, надають людям психологічну допомогу та соціальний супровід і за необхідності доставляють громадян до нових місць проживання.

«Найчастіше доводиться працювати з дітьми, вони більш вразливі, порівняно із дорослими. Проводимо з ними заняття з арт-терапії та рольові ігри, робимо все можливе, аби допомогти якнайшвидше адаптуватися до нових умов життя», – розповіла психолог гуманітарної місії «Проліска» Ірина Курсова.

Нагадаємо, усі охочі виїхати з небезпечних районів можуть телефонувати до Єдиного координаційного гуманітарного центру цілодобово:
+380507890124
+380637896474 

Та на «гарячу лінію» Куп'янської МВА щоденно із 9:00 до 16:00 години:
+380989412300