Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області посилюють захист критичної інфраструктури до нового опалювального сезону

У Харківській області посилюють захист критичної інфраструктури до нового опалювального сезону

6 вересня на Регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області обговорили готовність до роботи в осінньо-зимовий період.

«Першочергове наше завдання – це продовжувати облаштування засобами фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури. Має бути щоденний контроль виконання робіт щодо відновлення енергогенерації», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, районним військовим адміністраціям доручили підготувати резервні джерела енергопостачання та створити запаси альтернативних видів палива на випадок відключень від централізованого газопостачання, теплопостачання тощо.

«До цього ми регулярно проводили засідання обласного штабу, де розглядали питання, які важливо вирішити до настання холодів. Основні питання – це відновлювальні роботи на об’єктах, що постраждали від ворожих обстрілів. Щодо підготовки житлово-комунального господарства області та об’єктів соціальної сфери маємо таку ситуацію: теплове господарство на сьогодні технічно підготовлено на 80%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 76%, житловий фонд – на 81%, соціальна сфера – на 76%», – розповів перший заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Едуард Яровой.

Крім того, розглянули питання щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема лікарень, закладів соцобслуговування населення тощо.

Також було ухвалено рішення відновити рибогосподарську діяльність на Краснопавлівському водосховищі, аби не допустити погіршення екологічного стану.