Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина стала однією з пріоритетних областей для роботи Міжнародної організації з міграції

Харківщина стала однією з пріоритетних областей для роботи Міжнародної організації з міграції

Про це йшлося на робочій зустрічі заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської із представниками Міжнародної організації з міграції, яка відбулася 5 вересня.

Зустріч пройшла в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області.

Під час заходу обговорили надання МОМ гуманітарної допомоги Харківській області, а також можливості та плани для додаткового гуманітарного реагування в регіоні.

«Одне з пріоритетних питань, де нам важливо спільно продовжити роботу, це облаштування місць компактного проживання. Наразі маємо 54 таких МКП. Загалом на Харківщині зареєстровано 516 тисяч внутрішньо переміщених людей, за цим показником наша область є серед лідерів по країні», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА.

Також порушили питання працевлаштування ВПО та підтримки переселенців з дітьми. Віта Ковальська наголосила на важливості облаштувань укриттів у закладах освіти та подальшого забезпечення учнів ноутбуками.

У зустрічі взяла участь нова керівниця діяльності МОМ у Східному регіоні України Лейла Салехіравеш. Вона зазначила, що в харківському офісі МОМ буде найбільша кількість працівників, адже в регіоні є дуже багато викликів, з якими необхідно працювати.

«Хочу об’єднати наші зусилля, щоб покращити надання допомоги населенню Харківщини. Харківська область – це пріоритет для роботи МОМ в Україні. Раніше я працювала в Афганістані та Іраку, де проводила роботу з переселенцями та біженцями. Тож добре ознайомлена з питаннями, що виникають у роботі з людьми, які постраждали від воєнних дій», – сказала Лейла Салехіравеш.