Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласну дитячу лікарню почали відновлювати після ворожих обстрілів

Обласну дитячу лікарню почали відновлювати після ворожих обстрілів

Роботи в обласній дитячій лікарні стартували у серпні цього року. Нині будівельники працюють на дахах трьох корпусів медзакладу, які зазнали пошкоджень від уламків ворожих боєприпасів.

«Відновлення проходить коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування з обласного бюджету. Після обстрілів проводимо капітальний ремонт. За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова відбудова закладів охорони здоров’я та житлового фонду – у пріоритеті», – прокоментував заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

Як розповів директор КНП ХОР «Обласна дитяча клінічна лікарня» Георгій Муратов, росіяни обстріляли медзаклад ще в перший день вторгнення, також були влучання 1 березня, 7 квітня та 28 серпня.

«У лікарні були пошкоджені 560 вікон та 95 дверей, дахи кількох корпусів. Нині лікарня має 550 ліжок, загалом щоденно перебуває близько 350 пацієнтів, – сказав Георгій Муратов.

Наразі в одному з приміщень уже закінчили ремонтувати дах. На покрівлі харчоблока зроблена стяжка, робітники готують поверхню під укладання ПВХ мембрани.

«Зараз робимо на вхідній групі демонтаж старого покриття, яке було пошкоджене внаслідок обстрілу цієї території. Будемо встановлювати приблизно 380 вікон. Встановленням решти вікон займалися благодійники. Також виконаємо благоустрій території», – додав директор генпідрядної організації Роман Мовчан.

Загальна кошторисна вартість робіт становить близько 33 мільйони гривень.