Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області 5 закладів вищої освіти планують розпочати навчання у змішаній формі

У Харківській області 5 закладів вищої освіти планують розпочати навчання у змішаній формі

У наступному навчальному році в Харківській області переважатиме онлайн-формат освіти. Про це під час брифінгу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Відповідне рішення щодо організації освітнього процесу в регіоні у онлайн-форматі раніше ухвалили на засіданні Ради оборони області. 

«Станом на сьогодні 19 шкіл міста Харкова задекларували готовність розпочати освітній процес з 1 вересня у змішаній формі. Це 3% навчальних закладів від їх загальної кількості в області. Остаточно відповідне рішення буде ухвалене лише за умови повної реалізації проєктів з облаштування укриттів, зокрема на станціях Харківського метрополітену. Решта закладів середньої освіти проводитимуть навчальний процес в онлайн-режимі», – розповів Олег Синєгубов. 

За словами начальника ХОВА, також проводити заняття у змішаній формі планують 5 закладів вищої освіти та 12 – професійної. 

Начальник ХОВА додав, що станом на сьогодні в закладах освіти регіону облаштовано 407 найпростіших укриттів, з них 207 - у закладах середньої освіти, 131 – дошкільної освіти, 39 – фахової передвищої освіти, 30 – професійно-технічної освіти, але всі вони не дозволяють проводити як офлайн-заняття, так і заняття у змішаній формі.

Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань додав, що спільно з Наполіцією було проведено перевірку 5 станцій метрополітену, на яких планується проводити заняття для школярів. 

«На час навчання дітей у приміщеннях метрополітену буде посилено патрулі Національної поліції. Наші фахівці будуть чергувати щоденно, забезпечуючи протипожежну безпеку», – зазначив Сергій Чабань.