Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У новому навчальному році на Харківщині здобуватимуть освіту понад 345 тисяч осіб у 1603 закладах – Олег Синєгубов

У новому навчальному році на Харківщині здобуватимуть освіту понад 345 тисяч осіб у 1603 закладах – Олег Синєгубов

Цього року на перший курс до закладів вищої освіти вступили майже 19 тисяч студентів. За результатами вступної кампанії Харківська область опинилася на третьому місці. Про це повідомив під час брифінгу 30 серпня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Загалом у закладах вищої освіти та закладах фахової передвищої освіти навчатиметься 122 тисячі студентів.

«У новому навчальному році на Харківщині здобуватимуть освіту понад 345 тисяч осіб у 1603 закладах. Зокрема, в середній школі очікується 224 543 учні, з них майже 14 тисяч першокласників. Також близько 11 500 осіб здобуватимуть профтехосвіту», – розповів Олег Синєгубов.

Через повномасштабне вторгнення рф у Харківській області пошкоджено 656 закладів освіти, а зруйновано повністю – 72 (43,4% від їх загальної кількості).

«Дійсно масштаби руйнувань і пошкоджень закладів освіти є значними. Звичайно, що в таких умовах ми мали оптимізувати освітню мережу. Основна причина – це саме фізичне знищення навчального закладу та недостатня кількість учнів. Проте насправді частина таких закладів невелика, – зазначив Олег Синєгубов. – Зокрема, до повномасштабного вторгнення рф було 730 закладів дошкільної освіти, відтепер – 703. А закладів загальної середньої освіти нараховувалося 715, нині – 703. Більшість навчальних закладів зберегли свою діяльність, адже наша мета – забезпечити освітніми послугами всі 100% контингенту, незважаючи на те, де перебуває дитина».