Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили Центр ветеранського розвитку

У Харкові відкрили Центр ветеранського розвитку

У відкритті Центру взяли участь начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита, голова Облради Тетяна Єгорова-Луценко та Харківський міський голова Ігор Терехов.

Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Міністерства у справах ветеранів на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. На Харківщині Центр відкрили на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. 

«Символічно, що саме сьогодні, 29 серпня, у День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, ми відкриваємо черговий Центр ветеранського розвитку. Це те місце, куди наші ветерани матимуть змогу приходити, спілкуватися один з одним, обмінюватися досвідом, знаходити однодумців та отримувати підтримку й допомогу у здобутті нових спеціальностей, обирати напрямок життя, аби далі крокувати, розвиватися і реалізовуватися у цивільному житті», – сказала Тетяна Калита.

Завданням Центрів є професійна інтеграція та реінтеграція до умов цивільного життя ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів їх сімей та членів сімей загиблих ветеранів війни.

«Турбота про військових є одним із найголовніших наших завдань. Велика кількість захисників і захисниць України потребує нашої уваги. Ми маємо наповнити їх життя змістом та новими можливостями. Хочу подякувати Збройним Силам України за захист та можливість жити й працювати на рідній землі», – сказав Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА подякував ректорці ХНУ імені В.Н Каразіна Тетяні Кагановській за активну участь у гуманітарній роботі та підтримці таких державних проектів, як створення Центру ветеранського розвитку. Під час відкриття Центру Олег Синєгубов передав Тетяні Кагановській відзнаку Президента «За оборону України».

В ході відкриття Центру ветеранського розвитку заступниця міністра у справах ветеранів України взяла участь у погашенні марки «Вічна пам'ять», присвяченої Дню пам'яті захисників і захисниць. Крім цього, Тетяна Калита вручила подяки Міністерства у справах ветеранів України військовослужбовцям, а також керівникам громадських організацій, які підтримують захисників і захисниць України, ветеранів і членів їх родин.

В межах візиту начальник Харківської ОВА та заступниця міністра у справах ветеранів України також відвідали Консультаційний центр Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.