Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов з робочим візитом відвідав Золочівську тергромаду

Євген Іванов з робочим візитом відвідав Золочівську тергромаду

В межах поїздки заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов перевірив хід відновлювальних робіт, обговорив потреби громади та взяв участь у відкритті меморіального комплексу.

На початку повномасштабного вторгнення російські загарбники кілька разів намагалися окупувати Золочівщину. Вирішальний бій відбувся торік 7 березня. Тоді бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», правоохоронці та місцеві добровольці знищили колону російської техніки і відкинули ворога. В бою загинули 7 холодноярівців та ще 8 зазнали поранень. В пам’ять про загиблих встановили монумент. 

«Ці хлопці віддали найцінніше у бою – своє життя. Ціна ця страшна. Ніколи не забудемо. Загиблі герої завжди в наших серцях», - зазначив Євген Іванов. 

В центрі громади тривають відновлювальні роботи після ворожих обстрілів. У населеному пункті ремонтують пошкоджений соціальний гуртожиток, продовжують облаштовувати укриття та критичну інфраструктуру. 

«Плануємо ремонт і тротуарну систему біля медзакладу в Золочеві, аби «швидкі» могли нормально діставатися до приймального відділення», - додав Євген Іванов. 

Крім того, в межах візиту заступник начальника ХОВА відвідав Довжанський ліцей. Будівля зазнала руйнувань внаслідок двох влучань ворожих С-300. За попередніми підрахунками, для відновлення навчального закладу необхідно близько 180 мільйонів гривень. 

«Після відновлення, коли дозволятиме безпекова ситуація, плануємо зробити ліцей опорним для декількох сіл громади, налагодимо централізоване перевезення учнів та плануємо проводити заняття у дві зміни», - розповів голова Золочівської тергромади Віктор Коваленко. 

Наразі триває відновлення амбулаторії села Малі Феськи. Медзаклад було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. Роботи мають завершити до початку опалювального сезону.