Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов взяв участь у засіданні Президії Національної академії правових наук України

Олег Синєгубов взяв участь у засіданні Президії Національної академії правових наук України

Під час заходу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та президент НАПрН України Володимир Журавель розглянули можливості для посилення правового та наукового співробітництва.

Як зазначив начальник ХОВА, під час повномасштабного вторгнення рф актуалізувалися проблемні питання: розслідування воєнних правопорушень і злочинів проти міжнародного правопорядку, запровадження механізму відшкодування збитків, заподіяних агресором, надання правової підтримки постраждалим особам, створення міжнародного трибуналу з покарання воєнних злочинців тощо. А також оновлення національного законодавства та його адаптації до права ЄС.

«Сьогодні, в умовах повномасштабного вторгнення російського агресора, увесь свій науковий потенціал ви спрямували на вирішення нагальних проблем. Безумовно, Національна академія правових наук України має і буде мати підтримку з боку органів державної влади, оскільки взаємодія з обласними адміністраціями є невід’ємним елементом консолідації», – звернувся до присутніх Олег Синєгубов.

Також під час засідання обговорили проведення фундаментального наукового дослідження «Національна безпека у сфері громадського здоров'я: правові засоби захисту від загроз». Окрім того, детальніше розглянули, які фундаментальні наукові дослідження будуть проводитися у 2024 році.