Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов розповів про ситуацію на Куп'янському напрямку

Олег Синєгубов розповів про ситуацію на Куп'янському напрямку

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися, повідомив начальник Харківської ОВА.

«Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську так і в районі», - додав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

«Ситуація наразі складна, але контрольована. Наші воїни постійно завдають ураження ворогу. Окупанти відступають на свої позиції. Ворог намагається десь окремими групами просуватися. Однак йому це не вдається і він вимушений проводити постійно заміну свого особового складу, військової техніки, проводити ротації тощо», - пояснив Олег Синєгубов.

На Куп’янщині триває безкоштовна евакуація населення. За останню добу силами Харківської ОВА та волонтерів евакуювали 48 людей. Загалом з 9 серпня із району зголосилися виїхати понад 600 осіб. Людей забезпечують гуманітарною допомогою, їжею, фінансовою та юридичною підтримкою, тимчасовим житлом.

Усі охочі можуть звертатися з приводу евакуації до Єдиного координаційного гуманітарного центру цілодобово за телефонами:

+380507890124

+380637896474

Та на «гарячу лінію» Куп'янської МВА щоденно із 9:00 до 16:00 години:

+380989412300