Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов підписав меморандум про співробітництво з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців

Олег Синєгубов підписав меморандум про співробітництво з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 22 серпня спільно з представниками УВКБ ООН обговорили надання гуманітарної допомоги жителям Харківщини, зокрема ВПО.

Окремо приділили увагу питанню виплат грошової допомоги внутрішньо переміщеним людям та забезпечення місць компактного проживання всім необхідним. Також між Харківською ОВА та УВКБ ООН підписали Меморандум про спiвробiтництво, що передбачає імплементацію спільних програм, направлених на допомогу жителям Харківщини.

«Дякую нашим партнерам з ООН за плідну співпрацю та дуже важливу допомогу Харківщині. Спільно створюємо для мешканців області гідні умови життя. Серед пріоритетів співробітництва – покращення умов в місцях проживання ВПО. Наразі заплановано здійснити ремонти та забезпечити додатковим обладнанням 11 таких об'єктів», – сказав Олег Синєгубов.

Представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців також розповіли, що планують з вересня розпочати легкі та середні ремонти 750 приватних житлових будинків.

«Зараз також маємо визначити пріоритети до зимового періоду. Крім того, ми нещодавно спілкувалися з людьми, які мешкають у місцях компактного проживання, яким насправді уже нікуди повертатися. Тому ми маємо створити для них гідні та комфортні умови», – розповіла представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Нагадаємо, минулого тижня для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в одному з гуртожитків Харкова, від УВКБ ООН передали побутову техніку.