Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 485 боєприпасів

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 485 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

«На Харківщині наразі працює 30 піротехнічних розрахунків, 146 саперів та 67 одиниць техніки. За тиждень сапери знищили 485 боєприпасів. Загалом фахівці вже обстежили 3 тис. 472 га території, 2 тис. 438 км ЛЕП. Було виявлено та знешкоджено 75 тис. 777 ВНП», – надав дані Євген Василенко. 

Протягом тижня на Харківщині одна людина травмувалася внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі. Це сталося вдень 20 серпня на території дачного кооперативу у селі Борщова Харківського району, на міну ПФМ - 1 «Пелюстка» натрапив 51-річний чоловік. Внаслідок вибуху він втратив кінцівку.

«Вкотре звертаюсь до жителів Харківської області з проханням бути уважними та не нехтувати правилами безпеки під час виявлення ВНП. Якщо ви помітили будь-який підозрілий вибухонебезпечний предмет – негайно повертайтесь тією ж стежкою, якою прийшли, й зателефонуйте за одним із цих номерів:  «101», «102» або «112» та повідомте про знахідку», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.