Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов провів зустріч з делегацією Чеської Республіки

Євген Іванов провів зустріч з делегацією Чеської Республіки

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов спільно з заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Мареком Свободою обговорили подальшу співпрацю та підтримку регіону.

Чеська Республіка допомагає жителям Харківщини з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів. За підтримки Уряду Чехії в Чугуєві встановили модульні котельні, налагоджено логістичні коридори на деокупованих територіях.  

«Щиро дякуємо за ту допомогу, яку Уряд Чехії та народ країни нам надає. Задля посилення енергетичної безпеки під час осінньо-зимового періоду маємо потребу у встановленні додаткових модульних котелень на деокупованих територіях. Обладнання різної потужності дає змогу опалювати як конкретні заклади, так і цілі мікрорайони. Формуємо перелік пріоритетних населених пунктів», - зазначив Євген Іванов.  

Крім того, партнери запропонували підтримку медичної галузі регіону, яка зазнала руйнувань внаслідок дій ворога. Йдеться про надання модульних медичних кабінетів первинної ланки.  

«Спільно з колегами відвідали лікарні області. Коштом Уряду Чеської Республіки та міжнародних донорів можемо встановити 100 таких модульних медичних кабінетів первинної ланки різного профілю – педіатрія, хірургія, лабораторні дослідження тощо. Проєкт плануємо реалізувати впродовж трьох років. І маємо амбітні плани розпочати поставку та встановлення кабінетів уже цього листопада», - додав Марек Свобода.  

Також Уряд Чехії реалізує проєкт з підвищення кваліфікації комбустіологів України. На навчання виділено 10 місць, 5 із них – для лікарів Харківщини.