Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізюмську центральну міську лікарню планують відбудувати у три черги

Ізюмську центральну міську лікарню планують відбудувати у три черги

Наразі ескізний проєкт Ізюмської лікарні проходить експертизу і після його затвердження можна буде розпочати розробку проєктно-кошторисної документації.

Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

Він наголосив, що збором коштів для відновлення Ізюмської міської лікарні займається Фундація Олени Зеленської. Також йде обговорення з французькими партнерами щодо допомоги у відбудові. Зокрема, ескізний проєкт розробили за кошти обласного бюджету.

«Центральну міську лікарню Піщанської Богоматері за сталого фінансування планується відбудувати у три черги. Зокрема, у першій черзі маємо відновити будівлю, яка постраждала внаслідок авіабомбардування. На території лікарні розташовується старе поліклінічне відділення, яке перебуває в аварійному стані. Відповідно до висновку воно не підлягає відновленню і замість нього спроєктували новий сучасний комплекс, де буде навіть майданчик для гелікоптера», – додав Антон Коротовських.

Орієнтована вартість робіт у лікарні наразі становить 1 млрд 230 млн грн. Окрім того, проєкт передбачає облаштування бомбосховища за усіма необхідними вимогами.