Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селищі Лісне планують відновити амбулаторію до кінця жовтня

У селищі Лісне планують відновити амбулаторію до кінця жовтня

Відбудова амбулаторії в селищі Лісне Харківського району здійснюється за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Загальна вартість об’єкта становить 9 млн грн.

Відновлювальні роботи на об’єктах, які пошкодив чи зруйнував ворог, перебувають на контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Амбулаторія в Лісному зазнала пошкоджень внаслідок російської агресії минулого року, біля будівлі було кілька влучань.

Як наголосив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, капітальний ремонт тут планують завершити до кінця жовтня.

«Загалом наразі в Харківському районі, зокрема, за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють 17 будинків у Дергачах, амбулаторії в Лісному, Великих Проходах, Руській Лозовій. Також у Руській Лозовій планується відновити адмінбудівлю, а в Докучаєвському та Рогані – багатоквартирні житлові будинки. Окрім того, готуються документи для відновлення у Дергачах центру первинної медичної допомоги», – сказав Михайло Харнам.

За словами першого заступника начальника Харківської РВА Володимира Усова, на сьогодні в селищі Лісне проживає більше 1000 осіб, тому відновлення амбулаторії для них надзвичайно важливе.

«Завдання Офісу Президента – якнайшвидше відновити комунальне майно, зокрема заклади медицини. А також зробити ремонт будинків, аби місцеві жителі до холодів могли повернутися в свої домівки. Селище Лісне є одним з тих населених пунктів, яке було під ударами ворога з перших днів повномасштабного вторгнення рф», – прокоментував Володимир Усов.

Нині в амбулаторії проводиться утеплення горищного перекриття та фасаду, також робітники влаштовують підлогу. Майже на 100 % зроблено дах, паралельно виконують електромонтажні роботи.

«У планах – розширення каналізаційних мереж, тобто у кожному робочому приміщенні медиків буде розгалужена система водопроводу. Пізніше повністю замінимо вхідну групу та проведемо зовнішні роботи з благоустрою. Також встановимо лавки, підготуємо велосипедну парковку. А на ґанку однією з обов’язкових умов проєкту є встановлення пандуса для маломобільних груп населення», – додав виконроб Олексій Полюхович.