Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів робочу зустріч із головою НАЗК Олександром Новіковим

Олег Синєгубов провів робочу зустріч із головою НАЗК Олександром Новіковим

Начальник Харківської ОВА обговорив із головою НАЗК кроки запобігання корупційних проявів у регіоні. У заході також взяла участь народна депутатка України Марія Мезенцева.

«Відкритість та прозорість є головними пріоритетами нашої роботи. Завдяки тісній співпраці з громадськості та ЗМІ аналізуємо та покращуємо діяльність ОВА за всіма можливими напрямками, у відповідності до чинного законодавства України», – сказав Олег Синєгубов.

Під час зустрічі Олег Синєгубов та Олександр Новіков обговорили співпрацю щодо запобігання корупції у сфері державних закупівель, відновлення об'єктів нерухомості та інфраструктурних об'єктів, надання медичних послуг і обліку громадян під час військового стану, співпраці з міжнародними та локальними благодійними організаціями.

Начальник ХОВА наголосив на готовності до впровадження усіх системних антикорупційних ініціатив, які розробило НАЗК, та які призведуть до більш ефективного і прозорого використання коштів, зокрема щодо відновлювальних робіт.

«Через систематичні ворожі обстріли Харківщина постраждала чи не найбільше з усіх регіонів країни. Станом на сьогодні в області пошкоджено понад 35 тисяч об’єктів, з них 9,3 тисячі – приватні будівлі, та понад 4 тисячі – багатоповерхівки», – сказав Олег Синєгубов.

За словами голови НАЗК, прозорість публічних закупівель впливатиме на обсяг  коштів, направлених на відновлення житла в громадах регіону та об'єктів інфраструктури.

«Ті органи влади, які вибудують і запровадять ефективні антикорупційні запобіжники, зможуть у майбутньому розраховувати на більш потужну підтримку як з боку Уряду, так і з боку міжнародних партнерів», – сказав Олександр Новіков.

Голова НАЗК також наголосив на важливості впровадження Державної антикорупційної програми 2023 – 2025 років. Вона передбачає заходи, які необхідно впровадити місцевим адміністраціям. Олександр Новіков зазначив, що реалізація положень ДАП дозволить значно знизити рівень нарікань щодо непрозорості дій керівників громад.